ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ "ΠΑΝΟΡΑΣΗ"


Tο ιατρείο της Χειρουργού Οφθαλμιάτρου Ματίνας Φουρτούνη παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας για την πρόληψη, πρώιμη διάγνωση και θεραπεία παθήσεων των οφθαλμών. Είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα (ΟCT) για τη διάγνωση παθήσεων της ωχράς κηλίδας και σύγχρονα Οπτικά Πεδία για τη διάγνωση και παρακολούθηση του γλαυκώματος.
Σκοπός μας είναι, μέσω της εξατομικευμένης προσέγγισης κάθε ασθενούς και σε περιβάλλον  άρτιας επιστημονικής κατάρτισης και εμπιστοσύνης, η παροχή της καλύτερης δυνατής φροντίδας των ματιών σας και η βελτίωση της όρασής σας. 

Σ'αυτό το ιστολόγιο θα βρείτε ενημέρωση και πληροφόρηση για ποικίλα Οφθαλμολογικά θέματα. Θα μάθετε πως βλέπουμε και πως αντιλαμβανόμαστε αυτό που βλέπουμε. Η όραση είναι η κυριότερη των αισθήσεων, καθώς μέσω αυτής ο εγκέφαλος τροφοδοτείται με το 70-80% των πληροφοριών από τον εξωτερικό κόσμο.
 όραση είναι μια  ενεργός λειτουργία κατά την οποία ο εγκέφαλος, στην αναζήτηση της γνώσης για τον οπτικό κόσμο, απορρίπτει, επιλέγει και, συγκρίνοντας τις επιλεγμένες πληροφορίες με τις αποθηκευμένες καταγραφές, δημιουργεί την οπτική εικόνα.
Η όραση είναι μια ενεργητική αναζήτηση της σταθερότητας και του ουσιώδους. 
Η απόκτηση γνώσης για τον κόσμο που μας περιβάλλει είναι η κύρια λειτουργία του οπτικού εγκεφάλου. Βλέπουμε, για να έχουμε τη δυνατότητα να αποκτήσουμε γνώση για τον κόσμο. Και οι άλλες αισθήσεις βέβαια συμβάλλουν σ'αυτό. Η όραση όμως επεκτείνει τη γνωστική μας ικανότητα σε  πολύ μεγαλύτερο βαθμό." 
(Από το βιβλίο του Semir Zeki : ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΡΑΣΗ).
Η λειτουργία του εγκεφάλου έγκειται στο να αποσπάσει το παντοτινό από το απελπιστικά εφήμερο (Τένεση Γουίλιαμς).

ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ